De concurrentie neemt toe voor autoleaseklanten op een kopersmarkt voor nieuwe auto’s

 

Het winkelend publiek van nieuwe auto’s lijkt tijdens de pandemie de voorkeur te geven aan kopen boven leasing

 

Volgens een recente studie van J.D. Power zullen ongeveer 1,8 miljoen chauffeurs hun leaseauto tussen maart en juli van dit jaar inleveren. We leven in zeer ongebruikelijke tijden vanwege de gevolgen van de coronaviruspandemie voor de volksgezondheid en de wereldeconomie – wat betekent dit voor de bijna 2 miljoen Amerikanen die op het punt staan ​​hun leaseauto in te leveren? Goedkope private lease is voordelig.

 

Patrick Roosenberg, directeur autofinanciering bij J.D. Power, vertelde Automotive News dat hij gelooft dat de concurrentie voor terugkerende autoleaseklanten “hevig zal zijn”. De prikkels die sommige autofabrikanten bieden, zullen het moeilijk maken om huurders te overtuigen om een ​​nieuwe leaseovereenkomst aan te gaan, en winkelprikkels zoals 0% financiering en maanden uitgestelde betalingen zullen bestuurders verleiden die op het punt staan ​​hun lease terug te geven.

 

 

Hoewel er obstakels zijn voor het behoud van de lease, blijven chauffeurs die leasen over het algemeen leasen wanneer het tijd is om hun auto in te leveren. Hybride leaseauto is voordelig.

 

“Wat de geldschieters proberen te doen, is hun klanten in een moeilijke tijd veel opties bieden”, vertelde Roosenberg aan Automotive News. “Je zult enige conversie naar detailhandel zien, maar leaseklanten neigen terug naar leasing.”

 

Misschien vind je het leuk: 8 betaalbare nieuwe auto’s met een prijs van ruim onder de $ 20.000

 

We hebben al enkele gegevens die zeggen dat kopers van nieuwe auto’s de voorkeur geven aan kopen boven leasing tijdens de coronavirus-pandemie. Volgens de J.D. Power-studie werd 31% van de nieuwe voertuigen die in 2019 werden verkocht, geleasd. Dat aantal is slechts 20% voor de week die eindigde op 29 maart 2020. Roosenberg merkte op dat de daling van de leasetarieven aanzienlijk maar waarschijnlijk tijdelijk is.

 

Met hevige concurrentie om leaseklanten te behouden en meer concurrentie om bestuurders ertoe te brengen een auto te kopen door winkelprikkels aan te bieden die moeilijk te negeren zijn, is één ding duidelijk: de coronaviruspandemie heeft een kopersmarkt voor nieuwe auto’s gecreëerd.