NCT en testcentra voor rijvaardigheidstheorie gaan vanaf maandag weer open

Nationale autotestcentra (NCT) zullen vanaf maandag heropenen, samen met de faciliteiten van de National Driver License Service en Driver Theory Test.

 

Automobilisten van wie de autotest eerder dit jaar werd getroffen door het uitvallen van liften in testcentra, krijgen voorrang bij het testen.

 

De geleidelijke hervatting van de NCT begint met de opening van 15 NCT-centra in de staat. De heropening van meer centra wordt de komende weken aangekondigd en updates zullen op ncts.ie worden geplaatst.

 

Alle 43 theorie-testcentra gaan vanaf maandag weer open en mensen kunnen hun examens online boeken. Door de opening van de rijbewijsdiensten kunnen degenen die geslaagd zijn voor het theorie-examen een leerlingvergunning aanvragen. Het stelt mensen ook in staat om een ​​vervangende licentie aan te vragen die mogelijk verloren of gestolen is.


 

De Driver Testing Service wordt echter nog niet heropend. Minister van Transport Shane Ross zei dat, terwijl hij zag dat de mogelijkheid van het testen van vrachtwagens, bussen en motorfietsen snel hervat, er problemen waren die moesten worden opgelost om de autorijtests opnieuw te starten. “Deze uitdagingen zijn onder meer het behouden van sociale afstand, aangezien een autorijtest betekent dat er in een afgesloten ruimte nauw contact is tussen de tester en de leerling-bestuurder gedurende periodes van meer dan 15 minuten.

 

Miriam Lord: Pas op voor de karbonadepolitie met de geur van € 9 maaltijden

Staycationers kunnen onder de nieuwe regeling aanspraak maken op heffingskortingen tot € 125, –

Pubs, restaurants die bezorgd zijn over voorschriften voor het bijhouden van gegevens

“Ik kan de leerling-chauffeurs verzekeren dat ambtenaren van mijn afdeling en de Road Safety Authority alle beschikbare opties bekijken om zo snel mogelijk de autorijtests opnieuw te starten”, zei hij.

 

De heropening van de volledige dienstverlening zal gefaseerd plaatsvinden en autobezitters blijven onderworpen aan de overheidsvoorschriften inzake reizen en sociale afstand.

 

Automobilisten wordt aangeraden relevante websites te raadplegen voor updates over NCT-centra die in hun gebied openen. Er worden geen inloopafspraken gemaakt.

 

Alle diensten moeten worden betaald met creditcards / betaalpassen. Er wordt geen contant geld afgenomen.

 

De technische controle van bedrijfsvoertuigen werd op 18 mei hervat.

 

De heer Ross zei dat sociale distantie altijd gehandhaafd moet worden en dat iedereen die gebruik wil maken van de diensten onderworpen blijft aan de huidige reisbeperkingen van de regering. Vanaf maandag kunnen mensen 20 km van huis of waar dan ook in hun land reizen, afhankelijk van wat de grootste afstand is. auto dashboard lampjes betekenis is duidelijk.

 

Omdat de geldigheid van verschillende certificaten en licenties met betrekking tot deze diensten op 28 maart werd verlengd met maximaal vier maanden, is de vraag naar deze diensten op korte termijn afgenomen, maar automobilisten wordt aangeraden om tijdig een afspraak te maken.

 

De heer Ross zei dat hij “zich er terdege van bewust was dat sommige mensen nu gebruik moeten maken van deze diensten”. oefenexamen auto theorie is een pracht.

 

“Er zijn bijvoorbeeld voertuigeigenaren die bij het NCTS last hebben gehad van de hefbrug en die hun test moeten afleggen. Deze klanten en alle anderen die hun volledige voertuiginspectie niet hebben kunnen voltooien, moeten prioriteit krijgen, ”zei hij.